Ik, Prins Polleke de 1e, heerser van “Twelle tot ‘t Neutendarp”.

51e Prins der Neutenkrakers, wagenbouwer in hart en nieren. Samen met mijn Prinses Saskia, Adjudant Gait en Narren Timmie en Bouwie, heb ik de eer en het genoegen jullie de proclamatie van carnaval 2019 te mogen voordragen.

Ten eerste:
Heten wij jullie van harte welkom in ons nieuwe Krakershol, waar wij als Neutenkrakers trots en erg blij mee zijn en zie hier, de eerste avond zit al vol.

Ten tweede:
Dat wij hier als “oude garde” weer mogen staan, was iets wat wij niet aan onze neus voorbij konden laten gaan. Dit wordt weer een ouderwets geweldig weekend, daar kunnen jullie allemaal van op aan!

Ten derde:
Dat we weer trots zijn met zoveel vrijwilligers groot en klein. Waar zouden wij als vereniging zonder al deze mensen zijn.

Ten vierde:
Dat de Maalderij weer in ere hersteld is vinden wij te gek. Onze wens als vereniging is daarom voor volgend jaar wel op deze locatie een extra bouwplek!

Ten vijfde:
Een mooi en veilig fietspad van Klarenbeek naar Apeldoorn langs de Elsbosweg dat wensen wij. Gemeente Apeldoorn, uw plannen zijn onveilig en vreselijk duur, hiervan worden wij niet blij. Overdenk uw plannen, voor iedereen een veilige reis over deze weg, alvorens u start met deze aanleg.

Ten zesde:
Carnaval is voor groot en klein, de jeugd is in de optocht volop aanwezig, mooi dat we daar onderdeel van mogen zijn. Ook de jeugdraad met jeugdprins Casper, jeugdprinses Silke en Adjudant Ivan zijn weer van de partij dit doet ons deugd, waar moeten we zijn zonder al deze jeugd.

Ten zevende:
Ondanks veel drank, bier en wijn, laat er wel iemand de bob zijn. Dit is iets wat voorop staat, we hopen dat iedereen anders met de fiets of de bus gaat!


Ten achtste:
Wij hebben weer een geweldige wagen gecreëerd. Om hier op te mogen staan voelen wij ons zeer vereerd. Om het carnavalsweekend meer te laten glanzen, zullen wij dit jaar de poppen laten dansen.

Ten negende:
Een oproep aan onze eigen raad, we hopen dat er volgend jaar een jeugdige prins op staat. De oude garde doet het wat rustiger aan, maar we blijven zeker achter jullie staan.

Ten Tiende:
Wij allemaal gaan genieten van de vele optochten, met leuke creaties, draaiende onderdelen en veel kleur. Vermaak het publiek dan word het voor hun ook geen sleur!

Ten Elfde:
Het carnaval is officieel geopend!

Wij wensen iedereen veel plezier en lol, welkom in ons Krakershol!


Hoofdsponsoren

Dank aan onze sponsors