GROOTS CARNAVALSWEEKEND MET DE NEUTENKRAKERS

 

Klarenbeek.

Carnavals Vereniging De Neutenkrakers uit Klarenbeek heeft weer een fantastisch carnavalsweekend beleefd! Van gezellig klein in het cafe tot groots in de zalen en feesttent, met als klap op de vuurpijl weer een geweldige optocht met meer dan 1200 deelnemers op de zaterdagmiddag!

 

Bouwerscafé.

Traditioneel start het carnavalsweekend op de donderdagavond met het Wagenbouwerscafe. Open voor alle wagenbouwers én voor iedereen die alvast zin had in een biertje werd deze avond Deze avond werd bezocht door ongeveer 100 carnavalsvierders die niet langer konden wachten op het carnavalsweekend. Na "het Neutenkrakertje" werd om 11 minuten over 11 door “Prins Polleke”, 51ePrins der Neutenkrakers, samen met Prinses Saskia, Adjudant Gait, Narren Bouwie en Timmie en raad van 11 het woord gedaan. Hij heette iedereen van harte welkom en wenst een ieder een geweldig carnaval toe. Ook hier werd nog weer benadrukt hoe belangrijk het is om te kunnen rekenen op de vele vrijwilligers waar De Neutenkrakers weer een beroep op hebben kunnen doen. Natuurlijk werd er nog stilgestaan bij het feit dat het Krakershol gelukkig weer volledig open is en Klarenbeek weer een eigen kroeg heeft . De volledige proclamatie is te zien op www.cvdeneutenkrakers.nl

 

Kinder en jeugd carnaval

De jeugdraad met Prins Casper en Prinses Silke hadden vrijdagmiddag alles onder controller en kwamen in de polonaise de zaal in om het kindercarnaval te openen. Ruim 100 kinderen genoten van de doe-, spel-, dans- en feest middag die natuurlijk helemaal in het teken van carnaval stond. Er werden o.a. lekkernijen gemaakt, je kon de jeugdraad omvergooien en er was een kinderwagerace. In de avond werd het jeugd carnaval gevierd, De DJ’s , deden het weer geweldig voor de ruim 80 jeugdigen. Met vele polonaises, rennen , springen en dansen was het een groot feest. Ook hier waren natuurlijk de jeugdraad en de raad van 11 bij aanwezig.

 

Carnaval voor de jeugd van toen

Nadat de middag en het begin van de avond bestemd waren, was “De jeugd van toen” vanaf 21.30 aan de beurt in het vernieuwde (en voor carnaval versierde) cafe van De Klaarbeek.
Het was als vanouds een gezellig afsluiter van de eerste carnavalsdag waarbij er flink genoten werd met de muziek van DJ Sorrento.

 

Carnavalsoptocht.

Zaterdagochtend was het extra druk bij het station Klarenbeek. Daar was de opstelling van meer dan 1200 deelnemers die aan deze optocht in "Het Neutendarp" meededen. Vele creaties kwamen voorbij, ook dit jaar was er weer een grote deelname van jeugd aan deze Klarenbeekse optocht. Het teken dat het carnaval leeft in onze regio, ook bij de jongsten! Nadat Muziek Vereniging Klarenbeek het publiek opwarmde kwam de stoet, geleid door de praalwagen van CV De Neutenkrakers, aan. Met het thema “Poppen aan het dansen” werd de optocht geopend. Thema’s als “Circus’’ , “Jamaica, en “Brexit“ werden gespot. Het maakt niet uit hoe, maar de thema’s waren dit jaar weer geweldig!. Het publiek werd er ook weer veel bij betrokken. Veel aandacht van het publiek voor het vele werk dat alle deelnemers weer hebben verricht aan hun creaties! Na de optocht was het een groot feest in Het Krakershol waar om 17.30 uur de prijsuitreiking plaats vond. 

 

De uitslagen zijn te vinden op onze site

 

Succesvolle Stuitertent met DJ Zany:

De zaterdagavond was opnieuw volledig uitverkocht en al vroeg nadat de deuren opgingen weer een groot feest. In de zaal zorgde DJ Magnus als vanouds voor een fantastisch spektakel met een fantastische sfeer zoals carnaval bedoelt is! 
Naast de zaal kon de carnavalsvierder met een voorkeur voor wat hardere muziek helemaal losgaan in de stuitertent, waar verschillende hardstyle DJ’s waaronder topact Zany samen met MC Dash de tent letterlijk lieten stuiteren! 

 

 

Crazy Sunday:

Zondagavond, hét mooiste carnavalsfeest! Vele carnavalisten kwamen naar “Crazy Sunday” om feest te vieren in Klarenbeek. Hoewel iedereen al meerdere dagen flink carnaval gevierd had, was van vermoeiing weinig te merken. Uiteraard zette DJ Magnus deze avond de zaal weer op zijn kop. Als geen ander kent hij zijn gasten en weet deze avond onvergetelijk te maken! Met de laatste uurtjes achter de kiezen kijkt CV De Neutenkrakers terug op een zeer geslaagd weekend, met dank aan alle vrijwilligers die dit weer mogelijk hebben gemaakt. Foto’s en de complete uitslagen lijst zijn te vinden op www.cvdeneutenkrakers.nl

CV De Neutenkrakers……altijd in voor een feestje!


Hoofdsponsoren

Dank aan onze sponsors