We hebben een fantastisch 49e carnavalsjaar beleefd. Met o.a. het  bouwers café , kinder en jeugd carnaval,  ontvangen gemeente sleutel , grote optocht en met  uitverkochte feesten was het weekend weer geslaagd!

Donderdag.

Op donderdag avond om 11 minuten over 11 werd door Prins Jorne de 1e  het Krakershol officieel geopend.  Prins Jorne onderscheidde namens CV De Neutenkrakers een aantal vrijwilligers met een speldje voor hun en jarenlange inzet. Onder andere door deze groep vrijwilligers staan de Neutenkrakers daar waar ze nu staan! Prins Jorne de 1e  zelf werd hiervoor ook onderscheiden. Deze avond was er voor alle bouwers om na alle werkzaamheden het carnaval in te luiden. De avond werd met ongeveer 150 bezoekers goed bezocht.

Vrijdag.

Elk jaar weer wordt het kinder -en jeugdcarnaval druk bezocht in het Neutendarp. Voor de kinderen tot en met groep 4 was er in de middag een spel-doe-feest-carnaval middag.  En hele gezellige middag waar de kinderen zich niet hoefden te vervelen! De middag werd goed bezocht door 107 kinderen. Het jeugd carnaval wat ’s avonds werd gehouden voor de jeugd vanaf groep 5 werd met 95 jeugdigen ook druk bezocht. Disco, dansen, rennen, feesten en chillen.  Natuurlijk waren deze middag en avond Prins, adjudant, narren en zijn raad van 11 aanwezig en ook de jeugdraad met prins Leon en Prinses Judy vierden het feest mee.

Sleuteloverdracht:

Vrijdagmiddag werd de gemeentesleutel overhandigd door burgemeester Penninx aan Prins Jorne de eerste. Collega carnavalsverenigingen De Lollebroek, De Vrogge Reuiers en Pampus waren uitgenodigd om bij de overdracht aanwezig te zijn. De voorzitter van CV de Neutenkrakers  heette de burgemeester en alle aanwezigen welkom in Het Krakershol en wenste iedereen een geweldig carnaval toe!

Zoals bekend bestaat Klarenbeek uit de gemeente Apeldoorn en Voorst. Aangezien residentie Het Krakershol op Apeldoorns grondgebied ligt, moest de Voorster Burgemeester zijn woord doen op Apeldoorns grond. Dit alles vond plaats in de prachtige locatie van  De Nieuwe Zweep . Prins Jorne, Prinses Aaltje zijn Adjudant Albert zorgde voor een bak met Voorster grond waar de Burgemeester  in kon staan om zijn woord te richten aan de aanwezigen. Ook de Prinsen van de Lollebroek, deVrogge Reuiers en Pampus kregen hun plaats toegewezen in hun eigen Wilp-Achterhoekse, Vechterse en Posterenkse grond.  Uit dank voor de samenwerking in de gemeente Voorst bij de carnavalsverenigingen overhandigde de Prins een pot met een mix van deze Wilp-Achterhoekse, Vechterse, Posterenkse en Klarenbeekse grond aan de burgemeester en aan zijn collega verenigingen.

Burgemeester Penninx  overhandigde  de gemeente sleutel aan de nieuwe gemeente prins .Hij liet weten dat er veel belang van samenwerking is, ook in de gemeente Voorst. Daar waar een ieder nog een stapje extra kan doen om zich vrijwillig in te zetten voor welk doel dan ook, wordt in deze tijden gewenst. Betreft carnaval  is dat stapje al velen jaren gezet. De goede samenwerking tussen de verenigingen  wordt geprezen. Trots mag de gemeente Voorst dan ook zijn op hun carnavals feesten en optochten zijn!  Waarna de proclamatie werd voorgelezen. ( te vinden onder button proclamaties)

Zaterdag.

De dag van de grote carnavalsoptocht door het dorp. Met 85 inschrijvingen en meer dan 1200 deelnemers  was het weer een fantastisch optocht om te zien. Velen zijn richting Klarenbeek gekomen om naar alle creaties te kijken waar zoveel werk in is gestoken door alle deelnemers. Aan alle deelnemers de complimenten! Foto’s op de site te zien.

Zaterdag avond was  er “volle bak” in het Krakershol. Met 2700 bezoekers zaten de zalen en feesttent  vol en DJ Magnus wist wederom het publiek in de zalen gek te krijgen met diverse shows . Al jaren is Magnus uit Oldenzaal de vaste DJ van De Neutenkrakers. In de Stuitertent XXL gingen  de DJ’s  Bass Chaserz, Illussio Twinz, Resist, Split Second en MC Tellem helemaal los…De feesttent stuiterde werkelijk door het feestgedruis.

Zondag

Ook wel Crazy Sunday genoemd. Op deze afsluit avond waren ruim 450 bezoekers die tot laat in de avond het feest lieten horen. Henri van Magnus wist met de nieuwe opstelling er een weer een fantastisch feest neer te zetten!

CV De Neutenkrakers dankt alle vrijwilligers die het mogelijk hebben gemaakt om een geweldig carnavals weekend te laten slagen, zonder vrijwilligers geen feest! Tot een volgend feest! CV de Neutenkrakers……altijd in voor en feestje!


Hoofdsponsoren

Dank aan onze sponsors